Ekonomi

Kruvaziyer turizminde gastronomiye ilgi artıyor

Selectum Blu Cruises, 2023 yılında gastronomi tutkunlarını gezilerinde ağırlamaya hazırlandığını ve fine dining konseptini şef imzalı menülerle hayata geçirdiğini duyurdu. Geminin Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, Türk, Akdeniz, İtalyan, Uzak Doğu ve dünya mutfaklarından örnekler sunan menüleri lüks bir gemide konforlu bir yolculukla birleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Gastronomi turizminin son yıllarda dünya çapında hızla büyüdüğüne işaret eden Selectum Blu Cruises Yönetim Kurulu Üyesi Tayfun Turanlıoğlu, “Yeme-içme deneyiminin tatil alışkanlıklarındaki değeri arttıkça ‘iyi’ kavramına yer vermek isteyen turist sayısı artıyor. tatil planlarında ‘yemek yeme’ de artıyor.Tatilcilerin yüzde 80’inin yeme-içme imkanlarını ve çeşitliliği değerli bir faktör olarak gördüğü ortaya çıktı.Bu gerçeğin bilincinde olarak lüks konaklama deneyimi konusundaki tartışmamızı, seyahati seçkinlere taşıdık. rotalar ve eğlenceli aktiviteler sunduğumuz menülere ve yemek kalitemize “Tüm yemeklerimiz en taze ve en özel malzemeler kullanılarak hazırlanmaktadır. Yemeklerimizde kullanılan malzemelerin seçimi ve hazırlanma süreci, lezzetlerimizin kalitesini belirleyen en değerli unsurlardan biridir” dedi.

“LEZZET KALİTESİNE DEĞER VERİYORUZ”

Turanlıoğlu, “Bir tatilin en unutulmaz deneyimlerinden biri gün batımında güzel bir akşam yemeğidir ve misafirlerimize Blue Sapphire’de geçirdikleri her akşam muhteşem manzaralar eşliğinde en lezzetli deneyimi yaşatmak için özel bir çaba sarf ediyoruz. şef Bülent Yıldız İddialı menüleri ve lezzetli tabakları ile konuklarını her gün gastronomi yolculuğuna çıkarıyor.Selectum Blu’yu en çok tercih edilen kruvaziyer markalarından biri yapan özelliklerinden biri de elbette yemek kalitesine verdiği önem. Bu konuda misafirlerimizden her geziden sonra kesinlikle olumlu geri dönüşler alıyoruz.”Düzenli ve daha yenilikçi olmak bizi motive ediyor. Buna göre gemimizde en çok tercih edilen tabaklar arasında somon gravlax, tavuk kanat ve dana bonfile yer alıyor. Bu tabakların hem tasarımı hem de malzemeleri çok yaratıcı ve iştah açıcı” dedi.

“BU DÖNEMDE MİSAFİRLERİMİZE ÖN PLAKA VERECEĞİZ”

Gemi seyahati tatili deneyiminin kilit noktalarından birinin gastronomi olduğunu ifade eden Şef Bülent Yıldız, mutfak ekibiyle birlikte önümüzdeki sezonda misafirleri için geleneksel lezzetlerin avangart ve yenilikçi dokunuşlarla harmanlandığı iddialı bir menü hazırlayacaklarını söyledi. . Yıldız, “Misafirlerimizi Ege Denizi’nin eşsiz lezzetlerini keşfederken, biz de enfes menülerle onları bir lezzet yolculuğuna çıkaracağız.”

bogazkale-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu