Haber

İngiltere’den ilk kez fırlatılan roket, taşıdığı uydularla birlikte uzayda kayboldu.

İngiliz Uzay Ajansı için uzaya roket gönderen Virgin Orbit, bugün İngiliz topraklarından ilk kez uzaya fırlatılan roketin hedeflenen yörüngeye ulaşamayarak kaybolduğunu duyurdu. Roketin taşıdığı 9 uydu, roketle birlikte uzayda kayboldu.

Virgin Orbit bugün yaptığı açıklamada, “İngiliz topraklarından bir uydu fırlatmaya yönelik ilk tarihi girişim dün gece geç saatlerde uzaya ulaştı, ancak nihayetinde yörüngedeki hedefine ulaşamadı.” Dedi. Cornwall Uzay Limanı’ndan havalanan Cosmic Girl roketatar, Boeing 747’den dönüştürülmüş bir uçaktı ve Birleşik Krallık Uzay Ajansı için Richard Branson’a ait özel uzay taşımacılığı şirketi Virgin Orbit tarafından işletiliyordu.

Kozmik Kız limandan havalandıktan sonra taşıdığı roket İrlanda kıyılarının üzerinde yatay olarak uzaya fırlatıldı. Roketin uzaya ulaşmasının ardından ayırma adımından sonra bir anormallik tespit edildiği ve yörünge hedefine ulaşamadan ortadan kaybolduğu belirtildi. İngiliz Uzay Ajansı yetkilileri, İngiliz basınına açıklamalarda bulunarak, roketin Dünya’ya geri düşüp düşmediğini bilmediklerini ancak düşerse ıssız yerlere düşeceğini vurguladı. Roketin taşıdığı ve roketle birlikte kaybolan 9 uydunun sigortalı olduğu ve sahiplerine tazminat ödeneceği vurgulandı. İngiltere daha önce topraklarından başarılı bir şekilde roket fırlatmıştı ancak ilk kez yörüngeye oturtmak için uydu roketleri göndermişti.

caykaraajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu