Haber

Kılıçdaroğlu deprem bölgesinde siyaset yaptı, provokatörleri savundu.

Binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları için devlet ve millet el ele mücadele ederken, Kılıçdaroğlu siyasetin peşine düştü.

ÖNCE BİRLİK MESAJI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Hatay’a giderek deprem bölgesini incelediği saatlerde şu ifadeleri kullandı:

“Kararlıyız, bütün bu şehirleri ayağa kaldırmaya kararlıyız. Birlikte mücadele ettiğimizde sonuca mutlaka ulaşacağız”

SONRA sözünü çiğneyip siyaset yaptı

Ancak aradan sadece 4 saat geçtikten sonra Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından siyasi söylemlerine hız verdi.

Tüm Türkiye deprem bölgesindeki kayıplar için yas tutup yardım için insanüstü bir çaba sarf ederken, bu durumu siyasi bir araca dönüştürmeye çalışan Kemal Kılıçdaroğlu, halkın acısını söze dökerek, hükümeti şu sözlerle suçladı:

BAKANLAR DA HEDEF ALDI

Kılıçdaroğlu’nun hedefi de afet bölgesinde kıyasıya mücadele örneği gösteren bakanlardı. Yapılan çalışmaları görmezden gelen CHP Genel Başkanı “Bakanlar halkla ilişkiler için konvoy halinde geziyor”söz konusu.

BİR OY İSTEMEDİ

OHAL ilan edilen Türkiye’de birlik ve beraberlik içinde herkes tek yürekken Kılıçdaroğlu, acı anında mitingdeymiş gibi bir üslupla fotoğraf çekip sosyal medyada paylaştı.

“CHP BELEDİYELERİNE KARŞI SİYASİ TUTUMLARI VAR” YALANI

Enkaz altında kalan canları ve ihtiyaç sahibi vatandaşları siyaset malzemesine çeviren Kılıçdaroğlu. , “Belediyelere karşı siyasi bir tavır var. Ordumuz yeterince içeri giremedi”Yalanını söylemekten çekinmedi.

CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI YALANI REDDETTİ

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, depremin ardından yan yana açıklamalarda bulunarak ‘dayanışma’ örneği sergiledi.

Ömer Çelik’in sözlerini destekleyen Karalar, “Sayın Bakan bahsetti. Birlikte bir koordinasyon içinde çalışıyoruz. Herkes elinden geleni yapıyor. Valilikte ve belediyede benim başkanlığımda bir koordinasyon kurulu var. AFAD, devlet, valilik, bakanlık ve belediyelerin hepsi. ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Biz her zaman birlikteyiz.”kelimeleri kullanmıştı.

Böylece Kılıçdaroğlu’nun ‘CHP’li belediyelere karşı siyasi tavır var’ söylemi elinde patladı.

KILIÇDAROĞLU SETİ KAÇIRDI!

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, depremin olduğu bölgede tüm siyasi partiler dahil büyük bir özveriyle çalışırken provokatör ve skandallara ortak olanlara da sahip çıktı ve büyük tepki topladı.

İŞTE ÖZGÜR BIRAKTI DEMİŞTİ GENÇLER

Kılıçdaroğlu, geçmişte İBB’de olduğu gibi deprem bölgesinde de sahaya benzer bir ‘Engellendik’ yalanı attı. bu sefer de ‘Tutuklanıyoruz’Sözleriyle algı operasyonuna girişti.

Kılıçdaroğlu “Ya hepimizi tutuklayın ya da geceden beri tutukladığınız gençleri ve gazetecileri serbest bırakın. Daha yapacak çok işimiz var.”o paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği gençler depremzedeleri aşağılayan, enkaz altında kalan depremzedelerle alay eden kişilerdir.

İşte Kılıçdaroğlu’nun ‘serbest bırakın’ dediği o GENÇLER:

Kahramanmaraş’ta yüreklerimizi dağlayan şoku sosyal medyadan canlı yayın yapan birkaç kadın dalga geçti. Kişiler manzaralarda kullandıkları kelimelerden şikayetçi olmuştur. Görüntülerde yer alan iki kişi de gözaltına alındı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok şehri yıkıma uğrattı. Enkaz altında kalan depremzedeleri arayıp dalga geçen ve ses kaydını yayınlayan Selman Altunbaş gözaltına alındı.

OMUZ OMUZA KÖTÜ DAVRANIŞ

Depremin başından bu yana parti ayrımı gözetmeksizin tüm belediyelere karşı sert tavır sergileyen devlet kurumlarını karalama operasyonuna girişen Kılıçdaroğlu, tüm belediyelerin söndürme çabalarına ihanet edercesine bir algı oluşturmaya çalıştı. İskenderun Limanı’nda devam eden yangına Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait helikopterlerin de aralarında bulunduğu.

Tekrar ‘Engellendik’Alanın altına sığınarak siyasi rant toplamaya çalışan Kılıçdaroğlu, bölgede sadece CHP’li belediyelerin görev yaptığı havası yaratmaya çalıştı ancak söylemleri ortaya çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, Twitter hesabından bölgedeki söndürme çalışmalarına ilişkin bir paylaşım yaptı.

ozalp-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu