Teknoloji

Yeni Aston Martin Vantage tanıtıldı: İşte özellikleri

Aston Martin, efsane Vantage modelini 74 yıldır üretiyor. İki kapılı GT aracının mevcut nesli 2018’den beri üretim hattında bulunuyor.

Ancak piyasada altı yıl geçirdikten sonra bu ikonik araç kapsamlı bir makyajdan geçti ve büyük değişikliklere uğradı.

Bu değerli güncellemelerin başında Vantage’ın Mercedes-AMG’den türetilen V8 motorundaki devasa güç artışı geliyor.

Motor kapasitesi hala 4,0 litrede kalsa da, çift turbolu, 665 beygir gücünde ve 800 Nm torklu revize edilmiş sekiz silindirli motor, standart Vantage’ı eskisi gibi V12 Vantage kadar hızlı hale getiriyor.

Yenilenen motor sayesinde 0’dan 100 km/saat hıza sadece 3,5 saniyede çıkan aracın maksimum hızı ise 325 km/saat olarak açıklandı.

Birçok değişiklik yapıldı

Aston Martin’in açıklamasına göre Vantage’ın altyapısında önemli değişiklikler yapıldı.

Şirket, ön bağlantı kollarının konumunu değiştirerek daha hafif ve daha sert bağlantılar kullandı, bu da aracın daha kontrol edilebilir ve sağlam görünmesini sağladı.

Ayrıca Bilstein imzalı adaptif süspansiyon sisteminin iyileştirilmesinin yanı sıra şasinin sağlamlığını artıran bir takım küçük değişiklikler de yapıldı.

İngiliz üreticinin iddiasına göre direksiyon başına geçtikten birkaç dakika sonra eski model ile yeni model arasındaki farkı fark etmemek mümkün değil.

Daha geniş gövdeye, daha fazla güce ve daha sağlam bir altyapıya sahip olan Vantage, yılın ikinci çeyreğinde müşterilerle buluşacak. Aracın fiyatı ise henüz açıklanmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu